TERUGBLIK 7 EN 8 APRIL 2017          

THE PASSION van Adrian Snell

INTERKERKELIJK GOSPELKOOR REVIVAL

EC.recenties 2017 Passion foto1 site 

Hoe doe je dat??

Een terugblik schrijven over het slotevenement The Passion van Adrian Snell. Er passen slechts woorden in de overtreffende trap bij!

Een perfecte samenwerking ging aan het gebeuren vooraf tussen onze Evenementen Commissie en het Interkerkelijk Gospelkoor Revival, want er moest nog wel het een en ander geregeld worden.

EC.recenties 2017 Passion foto2 site

Vanuit Revival en ook vanuit de Evenementen Commissie werden projectgroepjes samengesteld. Diverse malen hebben we met elkaar op plezierige wijze vergaderd en overleg gepleegd.

Toen konden we met de echte invulling beginnen: Revival was inmiddels al druk aan het repeteren met orkest en solisten. Licht en geluid werden geregeld, programmaboekjes werden besteld. PR werd geregeld, altijd een moeilijk punt!! Maar uiteindelijk gaven een aantal kranten, Uit-deZaanstreek, Aktief en ook ZaanTV publiciteit aan het grootse gebeuren. Want groots werd het: het kerkgebouw leent zich – ook nu weer – prima voor een imponerend gebeuren.

EC.recenties 2017 Passion foto3 site

Onder leiding van Chris de Kroon werd een slotevenement van de concertenreeks 2016-2017 neergezet, zoals we dat nog niet hadden gehad.

Na een voorprogramma van mooi passende liederen werd The Passion van Adrian Snell uitgevoerd. Een paar woorden zijn hiervoor slechts op zijn plaats: INDRUKWEKKEND EN ONTROEREND.

Gebracht in tweemaal een uitverkochte kerk met prachtige lichteffecten verzorgd door het team van M2Light en de mooie begeleiding van het orkest.

Een groot compliment voor het koor REVIVAL en dirigent Chris de Kroon: onder zijn bezielende leiding werd dit alles samengevoegd tot een indrukwekkend spektakel. Bezoekers gingen diep onder de indruk naar huis.

Een onvergetelijk mooie voorbereiding in de opmaat naar Pasen.

 EC.recenties 2017 Passion foto4 site

Sfeervol en indrukwekkend!

 

TERUGBLIK 12 MAART 2017

VOCAAL ENSEMBLE BAMESTRA NOVA

Voor het laatste concert op de zondagmiddag kwam Vocaal Ensemble Bamestra Nova uit Noordholland-Noord ons verrassen. Ze brachten in onze programmering een iets klassieker genre met een mooi repertoire. En wat beschikken de leden stuk voor stuk over geweldige stemmen! Allen professioneel geschoold.

Er werd muziek vertolkt onder de noemer “Echo’s uit de Oudheid”: voor de pauze o.a. stukken van Debussy, Léo Delibes en ook Lamento d’Arianna van Claudio Monteverdi.

 EC.Bamestra1

Na de pauze werden delen van Dido and Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd. Prachtige muziekstukken, die door één van de zangeressen vakkundig werden toegelicht.  De begeleiding op de vleugel was bij Jean-Luc Vriend in bekwame handen.

 EC.Bamestra 3

 

Een prachtig laatste concert op de zondagmiddag.

Met twee succesvolle avondconcerten van The Passion op vrijdag 7 april en zaterdag 8 april) j.l. is het concertseizoen 2017 afgesloten.

 

 

TERUGBLIK 9 OKTOBER 2016

 OVERDEDIJK

MET GASTOPTREDEN VAN PIM EN JASPER

De reeks van concerten van het nieuwe seizoen werd dit keer geopend door Pim en Jasper op trompet, twee jeugdige talenten van 9 en 10 jaar oud  van de muziekschool Fluxus.  Speciaal voor dit optreden speelden ze een mooi samengesteld intermezzo aan het begin en na de pauze van het concert met een prima aansluiting op het repertoire van het koor Overdedijk. Ze deden het met verve en kregen een groot applaus.

 

2016 10 DSC 0510PimenJasper 

Voor het eerste concert van het seizoen is het gebruikelijk dat we kiezen voor een plaatselijk koor met ambities. Deze keer was dat het koor Overdedijk uit Oostknollendam en zij kwamen letterlijk “over de dijk” naar onze Maria Magdalenakerk. En…. ze kwamen niet alleen: ze namen veel dorpsgenoten mee!

 


 

2016 10 overdedijk DSC 0525recentie600px

Frank Anepool staat sinds 1½ jaar voor het koor en zijn bekwame inbreng is duidelijk merkbaar, zichtbaar en zeker hoorbaar!

Met begeleiding op de vleugel van Koen Strunk werd een prima concert gebracht van mooie songs. Muziek, veelal in een bewerking van dirigent/arrangeur Frank en ook van de eerdere dirigente Marleen Schipper, die ook onder de toehoorders was om “haar” koor aan te moedigen.

Dit alles in een volle kerk: een goed begin van het seizoen.

 

 

 

TERUGBLIK 13 NOVEMBER 2016

 GOSPELKOOR DELIVERANCE

Het november-concert was een reprise: het was al weer vijf jaar geleden dat Gospelkoor Deliverance bij ons optrad. Tijd voor een herhaling en opnieuw was het een goed concert in een goed gevulde kerk. Deliverance telt in volle bezetting zo'n 30 personen.

 

EC.2016 11 Deliverance IMG 1096 M recenti

 

Elke song uit het programma werd opgeluisterd met een klinkende solo, zelfs dirigent Erwin Young droeg zijn steentje bij. Het zorgde voor de nodige afwisseling. Rick Piepers aan de vleugel en Daan de Nobel gaven instrumentale ondersteuning aan het koor en toonden elk afzonderlijk hun virtuoze kwaliteiten. Het publiek genoot volop en mochten aan het eind - gedragen door het koor - de eigen stemmen laten horen.

Al met al: weer een prima uitvoering!

 

 

 

TERUGBLIK 18 DECEMBER 2016

 

DE ZANGERTJES VAN VOLENDAM

MET INTERMEZZO van het  AMELIA TRIO

Traditiegetrouw konden we onze bezoekers ook dit jaar weer een prachtig kerstconcert aanbieden: het grote koor De Zangertjes van Volendam kwam het dit jaar verzorgen.

De binnenkomst van het koor – voorafgegaan door de grote, stoere mannen in Volendammer dracht, die ter versterking mee kwamen – was imponerend. De meegedragen zangboeken waren (soms) bijna groter dan de zangertjes!

Maar wat een discipline, zowel vóór, tijdens, als na het optreden.

 

2017 opkomst volendam

Frank de Keijzer bespeelde virtuoos onze vleugel, die alom geroemd wordt door alle pianisten. Ook pianist Dylan van Westen droeg zijn steentje bij.

En dan natuurlijk het intermezzo van het Amelia Trio: zij waren ook even ontwapenend als het koor. Zij namen een blokje vóór en een blokje meteen na de pauze voor hun rekening: met o.a. Humoreske van Dvorak, Traumerei van Schumann. Mooie klassiekers, die ze prachtig uitvoerden.

Een trio met een mooie toekomst.

 

Amelia1

Het AMELIA TRIO

 

TERUGBLIK 15 JANUARI 2017

ENSEMBLE AnDubRon met gasten

MELISSA VENEMA EN ERICA VOGEL

Kwalitatief wéér een geweldig concert met Annika Glimmerveen, Dub de Vries en Ronald Willemsen, samen vormende het Trio AnDubRon.

 

2017 01 Andubron VogelAnnika R recentie

Als gasten kwamen Melissa Venema (trompet) en Erica Vogel (dwarsfluit) mee. Melissa hoeft bij ons geen verdere introductie: reeds vele malen mochten wij in de Maria Magdalenakerk genieten van haar wondermooie spel. Net als Melissa indertijd kwam nu jong talent op de dwarsfluit Erica Vogel mee en ze stal de show door spontaan met Annika samen te gaan zingen! Hoe dapper en hoe ontroerend. Ook haar spel op de dwarsfluit werd enorm gewaardeerd door onze bezoekers.

Ronald Willemsen kwam, zag en overwon! Hij zong met recht de sterren van de hemel, wat een stem heeft die man! Geweldig om naar te luisteren!

 

2017 01 Andubron Dub deV L recentie

De begeleiding op de vleugel en op het orgel was – zoals altijd - weer in de bekwame handen van Dub.


TERUGBLIK 12 FEBRUARI 2017

WHALE CITY SOUND IN CONCERT MET

SAXOFOONORKEST SAXOFOBIA

Whale City Sound zorgt elk jaar voor een verrassing. In voorgaande jaren in de vorm van één of twee nieuw gevormde kwartetten en/of solisten. Dit jaar in de vorm van een nieuwe dirigent: Floor van Erp! Toegegeven: er waren twijfels bij ons, want ja: na zoveel jaren het vertrouwde gebeuren met Martijn? Maar – en ook dat moeten we toegeven – Floor heeft op zijn eigen manier toch een verfrissende visie op het koor overgebracht.

EC.WCS1 wcs-2

De mannen verzorgden weer een prima concert met bekende nummers, maar ook met nieuwe nummers die gezongen gaan worden bij de Nationale Conventie Holland Harmony in Veldhoven in het weekeinde van 31 maart, waar ze een poging gaan doen om voor de tiende maal Nederlands Kampioen Barbershop Singing te worden! We wensen ze veel succes!

 EC.WCS3wcs-3

Onder de enthousiaste leiding van dirigente Ati Lust verzorgden de 10 dames en ja: 2 heren (!!) van Saxofoonorkest Saxofobia een passend intermezzo. Via werken van Beethoven en Dvorak naar La Comparsita en Teddy Bear’s Picnic. Een mooie, gevarieerde keuze en een leuke afwisseling met het Barbershopkoor.

   
© Stichting Evenementen Commissie Wormer