TERUGBLIK 10 APRIL 2016

MELISSA VENEMA, ANNIKA GLIMMERVEEN,  HANS DIJKGRAAF, DUB DE VRIES

EC Annika optredenAnnika2016

Ons laatste zondagmiddagconcert van seizoen 2015/2016.

 

Ondanks het fraaie lenteweer kwam er een mooi aantal bezoekers naar dit slotconcert en dit was natuurlijk zeker te danken aan de musici van deze middag:

Melissa Venema - trompet, Annika Glimmerveen - sopraan, Hans Dijkgraaf – bariton en Dub de Vries – orgel/vleugel.

Ook Martin de Greef – marimba zou deze middag van de partij zijn, maar vanwege een defecte xylofoon moest deze jammer genoeg afbericht geven.

De opening werd gedaan met een ontroerend mooie Intrada: trompet, zangeres en zanger kwamen spelend/zingend op vanuit het Achterschip van de kerk. Het is meer gedaan, maar het blijft verrassend en indrukwekkend.

Vervolgens werd een mooi afwisselend programma gebracht, waarbij Dub steeds als constante, bindende factor aanwezig was. Dit kwam mede door de afwezigheid van de xylofoon. Een drukke middag voor Dub!

 

EC Melissa optreden MM2016

 

Na de pauze werd opnieuw een mooi uitgezocht programma ten gehore gebracht, te beginnen met een prachtig uitgevoerd Once Upon a time in the West van Enrico Morricone.

Via een Nostalgische medley en een Muzikaal Pallet kwamen er daverende slotakkoorden in de vorm van You’ll never walk alone en The Holy City. Een welverdiend ovationeel applaus viel de musici ten deel!

Een mooi slotconcert van de reeks 2015/2016.

Er wordt reeds hard gewerkt aan het volgende seizoen 2016/2017, we hopen velen van u weer terug te zien na een mooie zomer!

 

 

 

13 MAART 2016   

BARBERSHOP-SHOWKOOR WHALE CITY SOUND

EN

SAXOFOONKWARTET BLOND

EC WCSPatrick aangepast

In onze concertenreeks zit vrijwel jaarlijks een optreden van Barbershop-Showkoor Whale City Sound. Zo ook dit seizoen met opnieuw een volle zaal met toehoorders die zeker ook voor Saxofoonkwartet Blond kwamen!

Het kwartet trad op in een gewijzigde formatie vanwege studiereis van Denize Meijer. Maar er kwam een waardige vervanger mee, n.l. Kurt Schwab. Het bleek een goed afwisseling met de zang van Whale City Sound.

Whale City Sound dat jarenlang overal prijzen in de wacht sleept, zo ook afgelopen jaar tijdens het topfestival voor pop- en musicalkoren in Rotterdam.

Het koor trad deze middag op onder supervisie van Patrick Bergers.

Het geboden programma was weer zeer divers, van klassieke songs tot ballads: van Ob la di in het begin tot een daverend Hallelujah aan het slot.

 

 

20 FEBRUARI 2016

URKER ZANGERS, THERA DE ZWART EN DUB DE VRIES

(tekst: Frits van der Sloot, foto’s Leendert Moerland)

Het welkom in de Maria Magdalenakerk te Wormer was weer allerhartelijkst, evenals het weerzien met organist Dub de Vries, zoals altijd geflankeerd door zijn trouwe metgezel Rob en ditmaal in gezelschap van de wonderschone Thera de Zwart op panfluit. Het duo opende met de eveneens wonderschone melodie van het ‘Ave Maria’ van Cacinni. De ,,Urker Zangers” openden met het ‘Gebed des Heeren’ en met Psalm 116.

Het publiek mocht vervolgens reisleider en solist Jonathan Mars horen, hoe hij met zijn prachtige en krachtige stem bezong; ‘k Ben reizend naar die stad, daar waar geen smart en verdriet meer zal zijn. We zongen de bekende woorden van Psalm 42 en tot besluit van ons eerste optreden ‘Grote God, wij loven U’. Hierna speelden de ervaren maestro Dub de Vries en het aanstormend talent Thera de Zwart een ‘Ariso’ van Bach en het ‘Rondo’ van Diabelli. Buiten was het onrustig, maar de prachtige klank van de panfluit blies rust in de prachtige kerk.

 

 

 

17 JANUARI 2016

ROEMEENS ENSEMBLE MIHAI SCARLAT

Het Roemeens Ensemble Mihai Scarlat zorgde opnieuw voor een mooie afwisseling in onze programmering: Roemeense Volks- en Zigeunermuziek.

Onder de bekwame leiding van dirigent Mihai Scarlat, die tevens de artistiek leider en bassist van het ensemble is, bracht deze groep muzikanten opnieuw een top concert van eigen composities/arrangementen van Roemeense Volksmuziek.

Opzwepende Sirba’s, rijke Hora’s en swingende Geampara’s, maar ook prachtige Doina’s: ontroerend, hoe stil het in een kerk met een paar honderd bezoekers kan zijn bij zachte, bijna niet te horen klanken van de cimbaal!!

 

 

13 DECEMBER 2015 - KERSTCONCERT

KOOR ALL AGES EN RUUD LUTTIKHUIZEN
MET 4 SOLISTEN UIT HET GROOT KAMERKOOR

 

En wéér werd het kerstmis!

En wéér stond de Evenementen Commissie voor de opgave om een mooi kerstconcert samen te stellen. We hebben een reputatie hoog te houden. En wéér is het gelukt!!

Het kwartet solisten vanuit het Groot Omroepkoor: Judith Petra (sopraan), Anjolet Rotteveel (alt), Alan Belk (tenor) en Hans de Vries (bas) onder aanvoering van Ruud Luttikhuizen op de vleugel was ook dit jaar weer tot een optreden in de Maria Magdalenakerk te verleiden.

Ook ons eigen koor All Ages wilde graag meewerken aan ons kerstconcert.

 

 

21 NOVEMBER 2015

MANNENKOOR DE EENDRACHT EN ZANG EN VRIENDSCHAP

Dit keer op verzoek van de beide plaatselijke verenigingen een concert op zaterdagavond.

De muziekkeuze was vóór de pauze grotendeels gericht op muziek die in de kerk extra mooi klinkt: Mozarts Requiem en de Deutsche Messe van Schubert. Beurtelings gezongen door Gemengd Koor Zang en Vriendschap, o.l.v. Marjana Butko en Mannenkoor De Eendracht, o.l.v. dirigent Jean-Luc Vriend.

Na de pauze een iets ander genre, hoofdzakelijk Engels met tot slot dan weer gezamenlijk het Slavenkoor uit Nabucco van Verdi, dat magistraal klonk.

Ook het plaatje klopte vanwege de verzorgde kleding van beide koren.

11 OKTOBER 2015

ONTROEREND GOED

Ontroerend Goed

Ontroerend Goed kwam op verzoek van de Evenementen Commissie opnieuw het openingsconcert verzorgen. Dit koor leent zich hier met hun repertoire uitstekend voor.

Het straalt enthousiasme en energie uit en dat zijn ook de eigenschappen waarmee de Evenementen Commissie weer graag in dit nieuwe seizoen 2015/2016 aan de slag gaat!

Onder leiding van Puck de Leeuw en begeleid door de beide accordeonisten werd een wervelend programma uitgevoerd. Zeker het openingslied was een verrassing voor de Commissie. We voelden ons gevleid!

Het publiek genoot van meezingers, evergreens en ja: ook smartlappen.

   
© Stichting Evenementen Commissie Wormer