15 FEBRUARI

WHALE CITY SOUND/HET AMEEZING KOOR

Een concert met het Barbershop Showkoor Whale City Sound staat altijd garant voor genieten. Ditmaal was - naast de kwartetten Cross Connection en Men2B - ook Het Ameezing Koor, bestaande uit 40 vrouwen van de partij. Zij verzorgden een intermezzo.

De voortekenen waren goed: een goed weerbericht, een mooie voorverkoop kaarten en een gebouw met een prima akoestiek.

De verwachtingen werden overtroffen! Een heerlijk volle kerk, die zich prima leent om zoveel mensen te ontvangen. De crew van het Achterschip ontvangt bezoekers gastvrij tot de kerkzaal open kan na het inzingen van beide koren.

Whale City Sound opende het concert en bewees dat zij niet voor niets regerend landskampioen barbershop zingen zijn. Ze beheersen dit tot in de finesses.

Kwartet Cross Connection verzorgde voor de pauze een prachtig optreden met From The First Hello en Blue Skies en nadat Whale City Sound heel toepasselijk Amazing Grace had gezongen, kwamen de vrouwen (vooral geen dames, vragen zij!) van het Ameezing Koor o.l.v. Wil van Koolwijk het podium op. Lucas de Bruin begeleidde het koor op keyboard en later op de vleugel.

Zij openden hun intermezzo met het Zaanlied. Een lied dat jaren geleden speciaal voor dit koor gecomponeerd en geschreven is. Leuk. Als op het Leidseplein, Don’t fence me in, klassiekers, die voor de nodige afwisseling in het programma zorgden tot aan de pauze.

Ook na de pauze opende het Ameezing Koor met een aantal populaire songs, waarna aan het eind van dit blok de mannen van Whale City Sound weer geruisloos op de risers schoven en gezamenlijk FRIENDS ten gehore brachten als einde van het intermezzo.

Whale City Sound had in het gedeelte na de pauze de meer up-tempo songs geprogrammeerd en ook het kwartet Men2B! Het publiek luisterde ademloos. Het was “oorverdovend” mooi.

Als toegift had het koor voor Hallelujah gekozen! Het publiek beloonde het koor met een staande ovatie en een daverend applaus: het was prachtig om te zien en te horen in de sfeervolle kerk!

Wat zag het er gedisciplineerd ongedwongen uit onder leiding van Martijn. Een indrukwekkend slot met de volgende dag een super recensie in het Noordhollands Dagblad met foto! 

Je kunt het artikel met rechtermuisknop, opslaan. dan is het leesbaar op ware meer leesbare grootte.

   
© Stichting Evenementen Commissie Wormer