ZONDAG 12 OKTOBER 2014

ONTROEREND GOED

Het openingsconcert: dit keer met het smartlappenkoor Ontroerend Goed o.l.v. Puck de Leeuw.
Wat kunnen we er over vertellen???
Niet veel dus, want je moet er bij geweest zijn om de sfeer te proeven van deze middag in een volle kerk, met een (bijna) voltallig aanwezig koor, dat met aanstekelijk plezier stond te zingen.

Het publiek genoot van de eerste tot aan de laatste minuut en zong soms spontaan mee.

Het programma met nederlandstalige liedjes werd met verve gebracht door het koor met – en dat mogen we zeker niet onvermeld laten – deskundige begeleiding op accordeon van Bertie Buis en Leny van Vuure. Als intermezzo speelden zij vóór de pauze Russische Fanfare en na de pauze de valse-musette Retour des Hirondelles op een virtuoze wijze!
Peter Vestering was de man die alles aan elkaar praatte op een prettige manier.

Door de samenstelling van het programma bleef de middag verrassend met: een leuke opkomst na de pauze voor het Wiegelied van de 3-J's en diverse solopartijen.

Ook niet onvermeld mag het Wormer-lied blijven. Het oorspronkelijke Lied der Branding, dat tijdens de feesten van Wormer-700 in 1981 werd vertaald tot een Wormer-lied. Voor sommigen bekend, voor anderen nieuw met deze tekst. Het werd uit volle borst meegezongen door de hele kerk met de tekst vanaf het inlegvel.
Aan het eind van de middag werd het zelfs – op veler verzoek – nogmaals vertolkt.

Klik hier voor de tekst van Het Wormerlied

Een heerlijk gezellig openingsconcert, dat zeker om een herhaling ooit vraagt!

   
© Stichting Evenementen Commissie Wormer