ZONDAG 13 APRIL 2014

WHALE CITY SOUND

Het slot-concert van het seizoen 2013/2014 werd ook ditmaal verzorgd door  het Barbershopkoor Whale City Sound o.l.v. Martijn Hoeksema. En…..opnieuw een herhaling van alle voorgaande keren dat dit grote koor optrad in de Maria Magdalenakerk: heerlijk om te zien en heerlijk om naar te luisteren!

De bekende nummers passeerden de revue, maar ook – zoals elke keer weer – verrassend nieuwe nummers. Zeker verrassend was het optreden van het nieuwe kwartet uit eigen gelederen. Het publiek genoot.

Zondag 16 maart 2014

Blue Tone Big Band

Vele jaren stond de Blue Tone Big Band al bij de Evenementen Commissie op het verlanglijstje voor een zondagmiddagconcert. Eindelijk was het zover!

Vooraf was een uitgebreide sound-chèck nodig, want er komt wel wat geluid uit deze 19 vrouw/man tellende band en de akoestiek in het kerkgebouw is vaak tè goed. Maar…. het kwam prima voor elkaar.

Urker zangers

zaterdagavond 22 februari 2014

Bijdrage aan de Concertserie in de Maria Magdalenakerk Wormer Een rijke gevarieerde avond met vele hoogtepunten! 

Terwijl de Urker Zangers zich laven aan een kop koffie na een inspannend half uurtje inzingen, stroomt de Maria Magdalenakerk in korte tijd vol. Een pracht gezicht als het concert begint, een bijna geheel gevulde kerk. Bij het Intrada worden gelijk alle registers opengetrokken. Alle medewerkenden, behalve het koor, doen hier aan mee: Carina Bossenbroek op de panfluit, Dub de Vries op het orgel en Jacob Schenk aan de vleugel. Het wordt een uitbundig, prachtig begin waarin de klanken van ‘Amazing Grace’ ontroerend doorklinken. Na dit geweldig begin is het de beurt aan de zangers. Ik zal in het vervolg van dit verslag niet alle nummers noemen die die avond gezongen zijn. Het koor begon met ‘Popule Meus’ van Tomás Luis de Victoria. Het koor op het podium en het kwartet (Tonny Ruiten, Frits van der Sloot, Pieter Dekker en Sieds Koopmans) op de galerij achterin de kerk. Een verrassende maar mooie opstelling. Je kon horen dat het lied ‘Ruwe stormen mogen woeden’ in een bewerking van Klaas Jan Mulder de Urker Zangers niet op het lijf, maar in het hart geschreven is. Het werd gevolgd door een uitbundig gezongen Psalm 75 en een gevoelvol ‘Neem mijn leven laat het Heer, toegewijd zijn aan uw eer’.

19 JANUARI 2014

Het ZWANENKOOR

En ja, hoor: weer was het een heerlijk spektakel!! Het concert dat het Zwanenkoor voor ons kwam verzorgen! Als je het enthousiasme meemaakt, dat dit koor uitstraalt, dan word je fan en ……blijf je fan!!

Een heerlijke middag: een feest van herkenning door de liedjes die werden gezongen en ook voor de mensen die elkaar hier opnieuw tegenkomen.

Het prachtige achterdoek was weer opgehangen, het koor maakt met de verzorgde kleding een mooi plaatje en de Amsterdamse muziek blijft toch uniek: De glimlach van een kind, Oh, mooie Westertoren en niet te vergeten: Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan! Bij velen riep het laatste nummer toch herinneringen op aan woelige tijden. Onze Wormer plaatsgenoot Piet Uytendaal had een glansrol voor eigen publiek, maar ook de overige solisten droegen hun steentje bij.

Greetje de Oude als de leading lady samen met de drummer, geluidstechnicus en koorzanger/solist/ceremoniemeester Nico en het grote koor: het was weer een waar feest, dat afgesloten werd met een onvermijdelijke polonaise!

Vermeldenswaardig is zeker, dat het Zwanenkoor op 1 februari a.s. gaat optreden tijdens het afscheidsconcert van prinses Beatrix, live voor u te volgen op televisie! Kunt u nog even nagenieten.

www.zwanenkoor.nl

ZONDAG 22 DECEMBER
KERSTCONCERT

Kerstconcert

Jeugdkoor De Kickers o.l.v. Lorenzo Papolo en Ruud Luttikhuizen die op de vleugel de vier solisten uit het Groot Omroepkoor begeleidde: Judith Petra - sopraan, Anjolet Rotteveel - alt, Alan Belk – tenor en Daniël Herman Mostert – bas.

Het bleek een gouden combinatie te zijn! In een prachtig versierde kerk: hulde voor de vrijwilligersploeg die elke kerst weer zulke prachtige bloemstukken maakt.

Jeugdkoor De Kickers, dat in traditionele Dickens kleding kwam hetgeen al een prachtig plaatje maakte, maar als ze beginnen te zingen kan je alle superlatieven er op los laten. Spatzuiver, gedisciplineerd, maar ook met veel plezier zingen zij mooie kerstsongs met perfecte begeleiding op de vleugel. Dirigent Papolo is zeker de grote inspirator achter dit koor met jonge nachtegalen.

En dan Ruud Luttikhuizen met de solisten: eigenlijk kan hetzelfde gezegd worden , alleen kwam hier de inspiratie en het plezier duidelijk voort uit het met elkaar musiceren.

Kortom: prachtige kerstmuziek in een volle, sfeervol versierde kerk, inclusief  mooie kerststal.

Het ovationele slotapplaus was dan ook zeker op zijn plaats!

ZONDAG 24 NOVEMBER

CONCERTINA’S en AD-HOC KOOR

Het novemberconcert: dit keer een optreden van het grote accordeonorkest de Concertina’s uit Amstelveen samen met het Ad-Hoc koor. Elly Meekel is de dirigent die alles tevens luchtig aan elkaar praatte. Zeker het orkest is geen onbekende bij de aanhangers van accordeonmuziek.

Voor de pauze de Concertina’s, na de pauze beurtelings een optreden van het Ad-Hoc-koor en orkest om daarna met elkaar voor een zinderend slot te zorgen!

Daarom was het zo jammer dat de opkomst matig was. Dit werd mede veroorzaakt door nog een optreden van een accordeonorkest in Wormer. Jammer was dit voor beide concerten: we zaten elkaar in de weg, maar je kunt het bijna niet voorkomen.
De mensen die er wel waren hebben genoten!

 

ZONDAG 27 OKTOBER

NOORD-HOLLANDS BYZANTIJNS MANNENKOOR

In een goed gevulde kerkzaal verzorgde het Noordhollands Byzantijns Mannenkoor een heerlijk concert. Vóór de koffiepauze werden mooie liturgische liederen ten gehore gebracht, daarna - de vaak bekende – volksliederen uit Rusland en de Oekraïne.

Mooie solopartijen van enkele koorleden en niet te vergeten dirigent Sergé Latychev, die een aantal liederen begeleidde op zijn Russische knoppenaccordeon: de Bayan. Het koor is niet alleen een genot om naar te luisteren ook het plaatje klopt, mede door de prachtige kleding.

De presentatie van de middag was in bekwame handen van Madelon Wilms. Al met al wéér een geslaagd concert in de reeks 2013/2014!

{hupso_button}

ZONDAG 29 SEPTEMBER

WESTFRIES VOLKSORKEST en PIET ZEE

Voor het openingsconcert van seizoen 2013/2014 hadden we het Westfries Volksorkest samen met humorist Piet Zee bereid gevonden om naar Wormer af te reizen.Een genre dat we nog niet eerder in ons programma hadden gehad.

De vijf muzikanten waren stuk voor stuk toppers en speelden de sterren van de hemel met zelf gecomponeerde mooie liedjes.  Piet Zee zorgde voor afwisseling met zijn met humor doorspekte Westfriese verhaaltjes.

Het werd een gezellig openingsconcert in een redelijk gevulde zaal.

   
© Stichting Evenementen Commissie Wormer